Stardeluxe
Image default
Recreation / Motorcycles

De theorie is een belangrijk aspect bij de besturing van een heftruck

Wilt u uw medewerkers graag voorzien van een heftruckcertificaat? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij hebben al jarenlange ervaring met verschillende heftruckopleidingen. Tevens bestaat ons team uit gedreven, enthousiaste en vakkundige trainers. Deze trainers willen uw medewerkers graag helpen met het behalen van een heftruckcertificaat. Om dit certificaat te kunnen halen dient de heftruck theorie en praktijk met een voldoende worden afgesloten. Wanneer het certificaat is ontvangen mogen de medewerkers zich een volwaardige heftruckchauffeur noemen.

Het belang van grondige instructies

Grondige instructies van de theorie en praktijk van een heftruck is essentieel voor de veiligheid in de werkomgeving. Personen die een heftruck gaan besturen dienen alvorens voorzien te zijn van grondige instructies. Tevens zijn de werkgever hier voor verantwoordelijk gesteld door verschillende verzekeraars en de Arbowet. Echter is het begrip “grondige instructies” ontzettend vaag. Iedereen kan dit begrip anders interpreteren. Wanneer de verzekeraars en de Arbowet de instructies als niet grondig genoeg bevinden, maar u vindt van wel, kunnen er verschillende discussies ontstaan. En dit wilt u als werkgever natuurlijk het liefst voorkomen, omdat dit zeer nare gevolgen kan hebben. Wanneer uw medewerkers een theorie- en praktijk-examen afleggen en het heftruckcertificaat halen bent u ervan verzekerd dat de instructies grondig zijn gegeven. Hiermee kunt u aan de verzekeraars en Arbowet aantonen dat u en uw medewerkers er alles aan hebben gedaan om de veiligheid op de werkvloer te verbeteren en te waarborgen.

Het certificaat behalen

Een heftruck is een zwaar hulpmiddel waarbij veel aandacht uitgaat naar de veiligheid om op die manier ongevallen te voorkomen. Wij zijn al jarenlang gespecialiseerd in het uitleggen van de theorie en het trainen in de praktijk. We zullen de praktijk en theorie afzonderlijk behandelen, aansluitend zullen de cursisten zowel een theorie-examen als praktijkexamen afleggen. Wanneer deze met een voldoende zijn afgesloten zullen zij een heftruckcertificaat krijgen.

http://www.blomopleidingen.nl/