Stardeluxe
Image default
Architecture

Keukenmachine onmisbaar in de keuken

Je bent enthousiast omdat je een leuk recept voor pesto hebt gevonden en je nieuwe vrienden komen eten… en dan zie je dat het recept je vertelt dat je een keukenmachine nodig hebt.

Het biedt geen alternatieve ideeën. Huh. Je maakt een notitie dat je een keukenmachine moet kopen voordat je op zoek gaat naar blender recepten voor pesto.

Een keukenmachine is een onmisbaar keukengereedschap 

De drukke levensstijl van tegenwoordig geeft ons die luxe niet meer. Het goede nieuws is dat we meer technologie hebben om ons te helpen. In de keuken nemen keukenmachines het over. Ook al is het niet volledig, maar voor de meest arbeidsintensieve onderdelen op zijn minst. Veel winkels hebben een op de keukenmachine aanbiedingen

Maar voordat je een keukenmachine koopt, zijn er een paar dingen die je nu moet weten. 

Veelzijdig en efficiënt, een goede keukenmachine zal waarschijnlijk onmisbaar worden in de keuken. Je kunt er kaas mee versnipperen, koekjesdeeg mee maken, babyvoeding mee pureren, kruiden mee fijnmalen en saus-ingrediënten mee fijnhakken. Maar voordat je naar de winkel gaat, moet je deze factoren nadenken over om ervoor te zorgen dat je de beste keukenmachine voor jouw behoeften kiest. Elk ding om te zoeken in een keukenmachine is belangrijk, maar kan verschillend gewicht hebben voor verschillende mensen.

Kenmerken

De meeste keukenmachines hebben maar één motorsnelheid, en de meeste hebben een kleine buisopening aan de bovenkant waarmee u gemakkelijk andere ingrediënten kunt toevoegen. Ze worden meestal geleverd met een “pusher” die in deze buis past en helpt bij het invoeren van grotere items, de vingers veilig houdt en als deksel fungeert.

Zorg ervoor dat de machine die je kiest een “pulse” knop heeft om kleine krachtstootjes te geven (goed voor grof hakken of snel deeg kneden). Je zult een glad touchpad voor de bediening op prijs stellen, dat is makkelijker schoon te maken dan verhoogde knoppen, evenals vaatwasserbestendige onderdelen (hoewel we aanraden de messen met de hand af te wassen om te voorkomen dat ze bot worden).

Vermogen

Zorg ervoor dat de machine die je kiest krachtig genoeg is voor de zware klussen: het kneden van stijf deeg, het hakken van rauwe wortels of het versnipperen van harde kaas, bijvoorbeeld. Anders loopt u het risico dat de processor niet gelijkmatig hakt of mixt. Of erger nog, de motor brandt door. Voor een volwaardige keukenmachine (9 kopjes of meer) moet je op zoek gaan naar een motor van minstens 600 watt.

 

Vaatwasmachinebestendige onderdelen

De meeste keukenmachines hebben tegenwoordig vaatwasserbestendige onderdelen. Maar het kan nooit kwaad om het nog eens te controleren, voor het geval dat. Het laatste wat je wilt is je keukenmachine na elk gebruik met de hand schoonmaken.

Er is nog een belangrijk ding waar je naar moet zoeken in een keukenmachine als het gaat om onderdelen…

De beste keukenmachines hebben geen scherpe randen of moeilijk bereikbare holtes waar voedsel in opgestapeld kan raken. In deze gevallen kan het zelfs voor een vaatwasser moeilijk zijn om deze plaatsen te bereiken. Het zou dan handmatig reinigen of borstelen vereisen.

De behuizing

Sommige zware ladingen kunnen sterke trillingen veroorzaken. Stabiliteit is een belangrijke factor als het gaat om keukenmachines.

Kies een keukenmachine met een stevige behuizing en bredere bodems. Brede bodems zorgen voor stabiliteit en voorkomen dat de keukenmachine beweegt of danst op jouw aanrecht.