Stardeluxe
Image default
Recreation / Motorcycles

Scooterbanden webshop

Nieuwe banden koop je niet in de winkel, die bestel je in de scooterbanden webshop. Daar vind je de ruimste keuze tegen de scherpste prijzen. Je hoeft er de deur niet voor uit, de scooterbanden en accessoires worden snel bij jou thuis afgeleverd. Als je goed zorgt voor de banden op jouw scooter zul je langer kunnen genieten van de scooter. Hier moet je rekening mee houden:

 

Kies de juiste maat

In de scooterbanden webshop variëren de maten tussen 8 inch en 10 inch. Controleer alvorens te bestellen goed welke maat je nodig hebt. Als je dit niet zeker weer kun je dat het beste opzoeken in de handleiding van de scooter. Sommige maten verschillen maar één inch, bij zelf opmeten kun je een fout maken.

 

Controleer het ventiel

Als je band leegloopt betekent dat niet altijd dat de band lek is. Het kan ook aan het ventiel liggen. Controleer altijd goed of er zich geen scheurtjes bij het ventiel bevinden. Zorg er daarnaast ook voor dat er een ventieldopje op het ventiel zit. Als dat niet het geval is doe je er goed aan een vervangend dopje te bestellen in de scooterbanden webshop. Er kan namelijk vuil in het ventiel komen waardoor het ventiel niet meer goed afsluit waardoor de band leeg kan lopen.

 

Profiel is belangrijk

In Nederland is er geen minimum diepte gesteld voor scooterbanden. Maar je moet wel overal profiel op de band hebben. Als je 0,5 mm aanhoudt als minimum rijd je veilig. Houd je banden ook goed op spanning, dat verhoogt de stabiliteit en dat verlaagt het verbruik.

 

Koop een reserveband

Het is altijd slim om een reserveband op voorraad te houden voor het geval er een band lekt raakt. Je hoeft dan niet op je bestelling te wachten, je kunt direct de band vervangen. Als je dagelijks op je scooter rijdt is een reserve binnenband ten zeerste aan te raden. Er zijn ook tubeless banden maar die hebben geen onbeperkte levensduur. Het opvulmateriaal zal na verloop van tijd uitharden.

 

Zorg niet alleen voor het chassis en de overkapping, controleer regelmatig de status van de banden en ga naar de scooterbanden webshop als je nieuwe banden wilt bestellen. Daar heb je de grootste keuze tegen de scherpste prijzen.