Stardeluxe
Image default
Recreation / Motorcycles

Uw fietsaccu weer als nieuw

Merken dat uw elektrische fiets veel langer meegaat op één lading is vervelend om te merken. Toch is het niet gek. Fietsaccu’s hebben doorgaans een levensduur van ongeveer 3 jaar, misschien 4. Daarna is het wel een keer gebeurd. Maar niet getreurd, u hoeft niet direct op pad voor een nieuwe e-bike of accu. U kunt uw eigen accu gewoon nieuw leven inblazen met een fietsaccu revisie. Dit scheelt niet alleen enorm in de kosten, maar kan er zelfs voor zorgen dat uw accu het beter doet dan ooit tevoren.

Extra capaciteit

Tijdens zo’n revisie, bijvoorbeeld van een elektrische fietsaccu van Gazelle, kan een bedrijf als Rebatt.nl namelijk tot wel 40% extra capaciteit aan de accu toevoegen. Dat betekent dat u na de revisie weer geniet van een mooie lange levensduur, en verre toertochten kan gaan maken door bijvoorbeeld natuurgebieden of van stad naar stad. U batterij gaat namelijk extra lang mee op één lading.

Als nieuw

Met de keuze voor een fietsaccu revisie ten koste van de aankoop van een nieuwe accu bespaart u heel wat geld. Die besparing kan oplopen tot wel enkele honderden euro’s. Dat terwijl uw gereviseerde accu niet onderdoet voor een gloednieuw exemplaar. Met de vernieuwde capaciteit zal u het gevoel hebben dat u een nieuwe elektrische fiets heeft.

Welke accu’s

Een breed scala aan batterijen kan gereviseerd worden: Lood, NiCD, NiMH, Li-Ion en LiFePo4. Daarmee zijn accu’s van vrijwel alle merken e-bikes wel vertegenwoordigd. Wilt u uw Gazelle fietsaccu laten reviseren? Geen probleem. Maar ook een Sparta fietsaccu revisie is mogelijk, en accu’s van minder bekende merken als Belair en Avancer kunnen tevens zonder moeite nieuw leven ingeblazen worden.

Hoe werkt het?

Tijdens een fietsaccu revisie worden de oude cellen in de batterij vervangen door nieuwe. De behuizing blijft intact. Voorafgaand aan de revisie kijkt de specialist eerst of het wel daadwerkelijk de accu is die problemen geeft, en het niet de lader is die kapot is. Wanneer is vastgesteld dat het toch echt de accu is, kan de revisie beginnen. Bij een gespecialiseerd bedrijf als Rebatt.nl wordt eerst met u besproken hoe hoog de kosten zijn die u kan verwachten. U kunt ervoor kiezen de batterij dan wel of niet te laten reviseren. U doe ter echter goed aan het wel te doen: voor een fractie van het geld krijgt u een zo goed als nieuwe accu en toert u weer urenlang rond op uw Sparta na de fietsaccu revisie, of uw Union, Gazelle of Stella e-bike natuurlijk.

https://www.rebatt.nl/